То як визначити наявність бактерій ботулізму в консервах? Ознаки ботулізму в консервації – це здута банка, утворення бульбашок. Важливо, при завершенні терміну придатності, відразу ж позбавлятися консервів! Це досить рідкісне та дуже небезпечне захворювання. Oct 16, 2015
Ботулізм буває декількох видів (раневої, дитячої, харчової, нез'ясованої природи). Найчастіше зустрічається – харчовий.Ознаки ботулізму у консервах:
- здута кришка (вина цього гази – продукт життєдіяльності бактерій);
- помутніння у банку;
- бульбашки;
- пліснява.
Sep 1, 2020
Як визначити, що консерви краще викинути
- Здута кришка. Перша ознака того, що в консервах розмножуються небезпечні бактерії: викидайте, не замислюючись.
- Консервну банку пошкоджено. …
- Піна, каламут, бульбашки, зайва рідина. …
- Цвіль або зміни кольору. …
- Сумніви як приготування та зберігання консервів.
Жодних ознак, що в консервах міститься токсин ботулізму, не буває. Консерви зовні виглядають нормальними, без слідів псування. Смак та колір продуктів теж не змінюється. Бактерії розмножуються, вмираючи, вони виділяють токсин, наявність якого визначити неможливо.