Талкан (від тюрк. talqan; рос. толокно) – борошно грубого помелу зі смаженого ячменю або пшениці.
Як правильно вживати Щоб повною мірою сприйняти і засвоїти всі корисні речовини, які містяться в талкані, його краще їсти сирим. Для цього потрібно ретельно розмішати дві чайні ложки продукту в склянці води або кефіру. Вживати – вранці, натщесерце.
Чай із талканом. Окропу потрібні 2 ст. л. олії, 1/2 ст. талкана заливають готовим свіжим чаєм із молоком і подають у піалах.
talqan; рос. толокно) – борошно грубого помелу зі смаженого ячменю або пшениці. Талкан – тувинські ласощі зі смаженого борошна з медом. Талкан поширений у кухні алтайців, ногайців, башкир, бурят, казахів, киргизів, монголів, татар, тувинців, узбеків, чувашів, хакасів.