Поживна (харчова) цінність на 100 g (г) продукту: білки – 5,0 g (г); жири – 6,0 g (г); вуглеводи – 3,4 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г) продукту: 367 kJ (кДж)/88 kcal (ккал).
Грецький йогурт – це густий середземноморський йогурт, який відрізняється більш вираженим кисломолочним смаком і щільною консистенцією. Спеціальні бактерії роблять його більш густим, але менш в'язким. Такий йогурт краще їсти ложкою, ніж пити.
Грецький йогурт — унікальний молочний продукт, один із фаворитів серед мешканців Середземномор'я. У Греції його вживають і як самостійну страву, і як соус до м'яса і риби, заправку для салатів, десерт із фруктами та горіхами.
У стандартному йогурті до 3% білка, а у грецькому може досягати 10-15% білка на одиницю маси. Зверніть увагу, що такі властивості характерні відфільтрованому грецькому йогурту. Якщо йогурт не фільтрувати, кількість корисних мікроелементів у ньому буде такою ж, як і у звичайному продукті.
Йогурт – багате джерело білка, кальцію, калію і вітаміну В. Саме тому він корисний для кісток, серця і судин. Так, в середньому, у склянці йогурту міститься близько 8 грам білка і 400 міліграм кальцію.
Натуральний відфільтрований грецький йогурт буде жирнішим і калорійнішим, ніж нефільтрований продукт. За рахунок …