У хімічному складі здобних булочок присутні вітаміни: бета-каротин, вітаміни В1, В2, В6, В9, А, Е та РР, а також корисні мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, залізо, фосфор та натрій (Calorizator). Помірне вживання булочок благотворно впливають на організм.
У хлібі міститься весь набір вітамінів групи В, вітаміни групи А, К та Е, натрій, хлор, цинк, селен, мідь, кобальт, магній, кремній, калій, марганець, йод.
Звідси ми виводимо максимальну "дозу" випічки в день – 100 г. Але краще, щоб її було менше – 50-75 г (одна булочка, один кекс, кілька печінок – щось одне). В цьому випадку можна, можливо з упевненістю говорити, що випічка не шкодить вашому здоров'ю.
Тісто на булочки замішується з борошна, молока, яєць та олії, воно піднімається у кілька разів, так що готові вироби виходять дуже пишними. У складі смачних ласощів є крім білків, жирів та вуглеводів є вітаміни та мінерали, але при цьому вони досить калорійні – 339 ккал.