Можна заквашувати йогурт повторно? Так, перезаквашувати можна.
Всі кисломолочні продукти з заквасок Good Food можна перезаквашувати до 3-х разів.
- Для перезаквашування використовуйте йогурт, який зберігався в холодильнику і якому не більше 5-ти днів.
- На перезаквашування 1 літра йогурту, ряжанки, кефіру або іншого кисломолочного продукту досить 2-3 столові ложки йогурту.
Бактерії закваски, що перетворюють молоко в йогурт, працюють в певному діапазоні температури. Якщо температура занадто низька – закваска не працює або працює повільніше. Якщо додати закваску в дуже гаряче молоко – бактерії можуть постраждати і навіть загинути.
Приготування йогурту в каструлі + 40°C (трохи тепліше температури тіла), додайте закваску, перемішайте. Загорніть каструлю в рушник, щоб продукт не остигав. Залиште сквашуватися в теплому місці на 6-8 годин. Коли йогурт стане густим – охолодіть його в холодильнику.
Приготування
- Молоко прогріти до дуже теплого стану (42-45 градусів), але не кип'ятити.
- Додати в тепле молоко 1-2 ст. л. йогурту. Перемішати до однорідності. …
- Накрити кришкою, укутати рушником і залишити в теплому місці на 6-8 годин, потім поставити в холодильник.
Натуральний йогурт зберігає свої корисні й смакові властивості не більше 5 днів при зберіганні у холодильнику. Тому приготований у домашніх умовах йогурт рекомендовано зберігати у холодильнику 3-5 діб.
Зазвичай йогурт можна перезаквашувати лише один раз. Повторне перезаквашування може призвести до втрати корисних властивостей продукту.