компоти та варення, квасолю в томатному соусі, тушковану та квашену капусту, будь-які маринади та кислі соуси, кисломолочні продукти, такі як сметана, ряжанка, сир, кефір, не варто готувати в алюмінієвому ківшику харчування для дітей.
Додавання оцту, томатів чи лимону в борщ може нашкодити каструлі та страві. Алюмінієва каструля потемнішає від кислоти, і борщ також змінить свій колір і смак. Це пов'язано з тим, що алюміній може вступити в реакцію з продуктами. Під дією агресивного середовища відбувається руйнування оксидної плівки.
Що можна готувати в алюмінієвому посуді: Бульйони (м'ясні та рибні), супи (крім кислих), страви на рибній основі. Яйця готуються різними способами. Каша зварена на молоці. Страви з тіста: макарони, млинці, пельмені, пельмені.
Під час пасерування додайте в сковороду ложку лимонного соку, або кілька крапель оцту. Додайте в сковорідку під час обсмаження буряка ложку вершкового масла, це зробить його колір більш насиченим. Можна додати в буряк при пасеруванні трохи цукру і томатної пасти, аби зберегти колір.
Під час тривалого термічного оброблення буряк втрачає свій колір — можливо, ви поклали овоч занадто рано чи варили суп довго. Кулінари рекомендують варити буряк для борщу не більше 10-15 хвилин.
Спори про використання алюмінієвого посуду не вщухають досі. Але доказів того, що алюміній – винуватець виникнення багатьох хвороб людини, не знайдено. Як кажуть: «Береженого бог береже». У всьому треба виявляти міру. Готувати в каструлі з алюмінію – одне, а зберігати продукти – …