Встановити необхідну кількість розбірних рівнів, знявши з них дно. Точна кількість рівнів – залежно від розміру баночок для приготування йогурту. Накрити кришкою і виставити температуру приготування 40°С. Готувати йогурт в електросушарці при закритій кришці 10-12 годин.
Щоб зробити йогурт, я налила молоко у відповідну посудину, додала закваску – 100 грамів йогурту на 750 г молока і 3 ложки цукру. Зняла всі знімні решітки, залишила тільки нижній піддон. Через 6 годин заквашування в сушарці за температури 40 ºC остудила ємність і поставила її в холодильник.
Як закваска підійдуть кефір, ряжанка, кисле молоко або сметана. Брати їх потрібно в пропорції сто мілілітрів на один літр молока. Головне – переконайтеся, що обраний продукт досить свіжий. Річ у тім, що час життя кисломолочних бактерій обмежений.