Перлову крупу отримують шляхом очищення ячменю від плівок і подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тож їхня поверхня стає гладкою та блискучою, а самі зерна округлими з м’якими краями. Саме такий зовнішній вигляд вплинув на назву: перловка від англ. “pearl” – перлина.May 13, 2021
Перловка містить глютен, тому її слід уникати всім, у кого алергія на злаки або їхня непереносимість; Крупа не рекомендується людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту.
Перлова крупа – вид ячмінної крупи у формі гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольору довгастої або круглої форми, який використовують як основу для гарнірів і каш, засипки для супів, рагу. Назва пов’язана зі схожістю зерен крупи з перлами (перлами).
Білки, що входять до її складу, мають більшу харчову цінність, ніж пшеничні. Також було встановлено, що в перловці містяться природні антибактеріальні речовини, властивості яких буде розглянуто нижче. Перлова каша містить: Вітаміни групи В, D, РР, а також вітаміни А і Е, які є антиоксидантами.