Не рекомендується зберігати гарячу або теплу їжу в пластиковому контейнері, але безпечно зберігати в ньому охолоджену і суху їжу. Це залежить від якості використовуваного пластику.
Як правильно зберігати продукти: використовуйте контейнери Підбирайте відповідні контейнери для різних типів продуктів. Так, залишки їжі краще зберігати в скляних, ніж у пластикових контейнерах, для сиру не підходять герметичні ємності, а для зрізаної зелені краще купити спеціальний контейнер-вазу.
Деякі продукти псуються набагато швидше, ніж прийнято думати. Так, наприклад, приготована їжа має зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері максимум 4-5 днів. Залишати її при кімнатній температурі більш ніж на чотири години ризиковано.