Поставити каструлю на сильний вогонь і довести до кипіння, варити до закипання, регулярно знімаючи піну. Після того, як відвар закипить, зменшити вогонь і залишити гриби варитися на 15-20 хвилин. Злити воду, відкинути гриби на друшляк і залишити на деякий час.
Щоб заморозити грибочки, зовсім не обов'язково піддавати їх додатковій обробці у вигляді смаження чи варіння. Можна розсортувати їх за розміром: маленькі заморожувати повністю, тоді як великі гриби краще розрізати. Перекласти гриби варто в пакети або контейнери для заморожування і покласти у морозилку.
Як підготувати гриби до заморожування Перед заморожуванням гриби замочувати у воді не можна, можна тільки сполоснути холодною водою, щоб прибрати залишки бруду. Після цього потрібно гриби просушити на паперовому рушнику. Великі гриби варто порізати шматочками, а дрібні можна відсортувати та заморозити цілком.
Аби розморозити гриби, попередньо дістаньте їх з морозилки та перекладіть у миску на полицю холодильника. Краще зробити це звечора. Розморожувати за кімнатної температури не дуже рекомендується, адже це сприяє розповсюдженню бактерій.
Заморожені гриби: Шампіньйони: Заморожені шампіньйони можна зберігати приблизно від 8 до 12 місяців. Важливо обробити їх перед заморожуванням та правильно запакувати. Лисички: Зберігайте заморожені лисички від 10 до 12 місяців, виконуючи коректну процедуру заморожування.
Так, безумовно. Але краще попередньо відварити їх чи підсмажити. Чому? Через вологу. Оскільки гриби містять багато води, розморожені сирі гриби будуть м’якими і можуть мати неприємну консистенцію в супах, макаронах та інших стравах. Якщо ви все-таки вирішите заморозити сирі гриби, …