Пророщена пшениця нормалізує обмін речовин, очищує мікрофлору кишечника. При захворюваннях органів дихання та кашлі допомагає відвар із висівок. До складу пшеничного зерна входять: крохмаль та інші вуглеводи (50-60%), білки (від 10% до 20%), рослинні жири.
Чим корисна варена пшениця?
У зернах пшениці містяться такі корисні речовини, як марганець, мідь, фосфор, а також цінна рослинна клітковина, корисна для травлення та кишечника. У деяких випадках існує ризик індивідуальної непереносимості продукту. Є алергеном.
Які хвороби лікує пророщена пшениця?
Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеної пшениці можна в профілактичних та лікувальних цілях за таких недуг як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, при ламких нігтях і слабкому волоссі, при порушеннях зору, при запорах, діареї та здутті живота.