Перед додаванням крохмалю в гарячу рідину, розбовтайте необхідну кількість крохмалю в невеликій кількості холодної рідини. Не забувайте, що крохмаль робить страву більш “позбавленою смаку”, тому трохи збільште кількість цукру і лимонної кислоти у страві.
Пропорції: в 1 л води розводять чайну ложку крохмального порошку. Для накрохмалювання сорочок, з алфеток, скатертин концентрацію збільшують до середньої: столова повна ложка крохмалю на літр води.
Щоб під час варіння крохмалю не утворювалися грудочки, потрібно розвести крохмаль попередньо в холодній воді до часткового розчинення. Потім влити отриманий розчин у киплячу воду при безперервному помішуванні. Якщо додати в цей момент цукор і ягоди (або ягідний сік), можна зварити смачний кисіль.