Перше – потрібно дотримуватися помірності в порціях. Друге – супроводжувати пельмені овочами, що містять клітковину. «Краще їсти десь 10–15 штук середнього розміру двічі на тиждень.
Енергетична цінність (калорійність) на 100 г (g) продукту: 1050 кДж (kJ) (270 ккал (kcal)).
Причиною тому є те, що у м'ясі, що використовується для виробництва пельменів, можуть утримуватися паразити, такі як кишкова паличка, сальмонела, дизентерія та інші. Крім того, деякі виробники додають в пельмені сою, але не вказують на упаковці.
Пельмені їдять без ножа, і якщо вони занадто великі, щоб їсти відразу, то їх допускається розламати виделкою на тарілці. Але якщо є можливість, то один пельмень потрібно з'їдати цілком, наколовши на виделку.
За його словами, пельмені найкраще їсти на сніданок. "Обсяг на один раз – це дві щільно зігнуті долоньки – це підв'язка під конкретну людину. Бажано пельмені їсти в першій половині дня, тому що м'ясо, начинка в них, досить довго перетравлюється.
Пельмені – це корисно чи ні? Дієтолог розповіла, скільки можна їсти пельменів і як їх зробити кориснішим. Як зʼясувалося, насититися можна лише 200 грамами пельменів із мʼясом.