Обов’язково додайте у воду сіль за формулою “1-2-10”: на кілограм продукції – 2 літри води і 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтане через 1,5-2 години, більша – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу в холодильнику (на нижній полиці), укривши її харчовою плівкою.
З морозилки дістаньте рибу, не виймайте її з вакуумної упаковки. Візьміть тарілку і викладіть у неї продукт. Помістіть рибу на нижню полицю холодильника (температура – від 0 до 5°C) і залиште на ніч. Якщо температура в холодильнику вища за 5°C, достатньо буде і 6 годин.
Головне правило: розморожуйте рибу в холодильнику, тому що ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим паче в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна. Структура свіжомороженої риби, отримана в результаті шокового заморожування, надто крихка.
Швидко розморозити рибку можна помістивши її в ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.