ложка ялинової хвої на 1 склянку окропу, 30 хвилин кип'ятити, посуд з відваром загорнути та настояти 3 години. Пити по 100-150 гр. протягом дня замість води. Використовувати можна як загальнозміцнюючий, вітамінний напій (насамперед вітамін С), при кашлі, запаленні легень, шкірних захворювань (для очищення крові).
Лікувальні властивості ялинки Ялинова хвоя має протизапальну, протимікробну, потогінну, знеболювальну, жовчогінну, сечогінну та протицинготу дію. Завдяки наявності великої кількості аскорбінової кислоти, каротину та хлорофілу хвоя ялини регулює обмін речовин, покращує кровотворення.
2 столові ложки чистої ялинової хвої залийте в емальованому посуді склянкою окропу, прокип'ятіть на повільному вогні 20 хвилин і півгодини дайте настоятися. Пийте по півсклянки 2 десь у день, додаючи цукор чи мед. Добре очищає кров і бореться з авітамінозом відвар у молоці нирок та шишок їли.