Вогкі vs. Смажені Горіхи і насіння дуже багаті на поживні речовини, але вони корисні тільки в сирому вигляді. Термічна обробка продовжує їх термін зберігання, але різко знижує їхню користь і робить їх засвоєння ще складнішим.
Бажано набувати горіхи у шкаралупі. Очищені та упаковані в пакети, вони швидко окислюються і набувають смаку згірклого масла. Вживати їх потрібно очищеними та сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти та вітамін Е. Підсолені, а тим більше підсолоджені цукром чи медом горіхи – теж не найкращий вибір.
Сирі горіхи та насіння корисніше смажених. Для збереження корисних речовин та розкриття аромату можна лише трохи прожарити їх при невисоких температурах. Солоні та підцукровані горіхи принесуть більше шкоди, ніж користі, тому що один г солі затримує 200 г води в організмі людини.