Зірчастий аніс використовують у приготуванні кондитерських виробів, додають до м’ясних і рибних страв, з ним готують десерти, він облагороджує напої. ✓ Для випічки бодян закладають під час замісу. ✓ У компоти, варення або напої, приправу додають у киплячу рідину за 3-5 хвилин до кінця приготування страви.
Як приготувати
- Крок 1. Заварку чорного чаю залити гарячою водою, під кришкою настоювати близько 5 хвилин.
- Крок 2. Потім додати 1 зірочку бадьяна, 1 паличку кориці.
- Крок 3. Дати настоятися. Коли спекотно, можна охолодити і вживати в холодному вигляді.
- Крок 4. Можна урізноманітнити рецепт. Замість чорного сорту взяти зелений.
Oct 22, 2019
Бадьян використовується кондитерами в приготуванні тортів, пирогів, печива, пряників, варення, пудингів і пряників. Завдяки індійському анісу лікери, настоянки і збитні виходять особливо смачними і оригінальними.
Спосіб застосування: столову ложку з верхом бадьяна залити 0,5 л окропу, кип’ятити на водяній бані 20…25 хвилин. Настоювати 3,5 години, в термосі. Пити, як чай, по 1 чашці 3 рази на день, додавши чайну ложку меду. Ефективне застосування настоянки з бодяну на спиртовмісних напоях.