Правильно організоване зберігання дозволяє залишати в'ялене м'ясо терміном: до 1 місяця – в рівномірно холодному місці, наприклад, у коморі; до півроку – на будь-якій полиці холодильника; до одного року – в умовах морозильної камери.
Коли шматок майбутньої шинки покривають сіллю, остання витягує воду на поверхню м'ясазвідки волога випаровується. Крім того, сіль перетворює поверхню м'яса та його верхній шар у вороже середовище для бактерій. Такий рівень солоності зневоднює м'ясо, перетворюючи його на в'ялене.
Як зберігати м'ясні чіпси покласти в морозилку терміном до року; використовувати вакуумний пакет для зберігання за кімнатної температури – така закуска придатна до вживання протягом 3-4 тижнів.