Дистиляція (перегонка) – це процес в ході, якого леткі компоненти (пари) випаровуються з суміші, що перебродила, і конденсуються, перетворюючись на самогон. Сам процес досить простий. Температура кипіння води становить +100С, спирту – +78С, випаровування спирту між двома температурами відбувається швидше, ніж води.
Дистиляція є мало поширеним способом очищення води. Суть процесу дистиляції полягає у випаровуванні рідини та її подальшому конденсуванні. Випаровування досягається за допомогою нагрівання, створення вакууму і т.п.
Попередньо зерно підсушують, після цього замочують водою, що створює умови для пророщування; Просушування зеленого солоду рівня вологості 3-4%. Це дозволяє зупинити подальше зростання. Пророслу сировину в'ялять на повітрі, потім направляють на сушку і коптять торфом.
Перегонка (або дистиляція) – це спосіб поділу рідких сумішей, заснований на значній різниці температури кипіння компонентів суміші. При нагріванні летюча рідина (з меншою температурою кипіння) випаровується.