Сушити окуня на балконі слід лише в тому випадку, якщо на вулиці стоїть тепла та суха погода. Оскільки ми вирішили сушити рибу взимку, то сушиться вона не на сонці, як годиться, а при кімнатній температурі. Щоб прискорити час сушіння, окунів можна повісити над газовою плитою, але не надто низько.
В'ялена риба на морозі – Найсмачніший делікатес. Морозне повітря витягує вологу та прискорює процес приготування. Тижневу тушку можна, можливо сміливо відправляти на зберігання.
Вішати окунів для просушування можна в будь-якому добре провітрюваному місці – у волосіні, якщо є така можливість, або на балконі. Сушити на балконі слід лише в тому випадку, якщо на вулиці стоїть тепла і суха погода, а на мотузках не сушиться білизна, інакше ви ризикуєте надати своїм речам стійкого аромату сушеного. окуня.
Промокніть окуня паперовими рушниками, нанизайте їх на вервку і повісьте сохнути в приміщенні, що провітрюється. У мене це балкон із сіткою, щоб не було мух. Кількість днів сушіння залежить від вашого смаку. Для в'яленої риби достатньо 2-3 днів, для сушеної – близько тижня.