Існують різні сорти хліба без дріжджів, наприклад, лаваш, маца, бородинський і дарницький .18 Feb 2011
Види бездріжджового хліба Хліб без застосування закваски і дріжджів – це, наприклад, російські коржі, вірменський і перський лаваш, італійська фокачча, єврейська маца, мексиканська тортилья. Це хліб, приготований на воді та борошні, найбільш нешкідливий продукт, який тільки можна уявити!
Почнемо з того, що як аргументи за вживання бездріжджового хліба експерти називають його особливий вплив на організм. Він не порушує мікрофлору кишківника, а отже, краще засвоюється, тому може включатися навіть у дієтичний раціон.
Хліб на натуральній заквасці значно відрізняється від дріжджового, під час приготування закваски вона сама вибражується 8 годин. За цей час у ній з’являються ароматичні ефіри, спирти, що дають смак і запах. Сам глютен, який тримає каркас хліба, насправді є алергеном для багатьох людей.