Щоб почистити рибку вручну, потрібно помістити її під струмінь води і швидко провести пальцем по рибі. Якщо ви не хочете забруднити руки, можна впоратися з лускою за допомогою ножа. Потрошити та чистити барабульку не обов'язково. Усередині неї немає жовчі, тому після приготування не з'явиться гіркуватий присмак.
Перевертати барабульку можна всього один раз, тому що вона риба тендітна. Після смаження її потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб позбавити зайвого жиру. І все, і їжте собі на здоров'я. Найсмачніше барабульку є зі свіжим або малосольним огірочком.
Краще почистити нутрощі, тому що у нечищеної рибки після смаження м'ясо гірчить.
Через добу виходить малосольна, а через дві доби – солона риба. Посол свіжий барабульки від замороженої відрізняється лише етапом розморожування. На 1 кг риби знадобиться від 15 до 30 г солі.