Креветки – це вишукана та поживна страва, яка користується популярністю по всьому світу. Через свою ніжність і особливий смак креветки знайшли широке застосування в кулінарії і підходять для приготування найрізноманітніших страв. Важливо правильно підійти до процесу приготування креветок, щоб вони вийшли соковитими, зі свіжим морським ароматом і чудово підходили до різних соусів та гарнірів.
Багато залежить від вибору методу смаження. Смажені креветки можуть бути по-справжньому смачними, якщо їх приготувати правильно. Важливо перед початком приготування правильно підготувати креветки: очистити від жала, видалити панцир і залишити хвостик. Також потрібно звернути увагу на якість креветок: вони мають бути свіжими та великими.
Існує кілька способів, які допоможуть вам приготувати ідеально смажені креветки. Один з найпопулярніших – це смаження на сковороді з використанням олії. Важливо не перестаратися з величиною вогню, щоб креветки не пересмажилися та не стали різкими на смак. Однак, деяким людям подобається трохи засмажена скоринка, яку можна отримати, збільшивши час смаження. Ще однією популярною методикою приготування є смаження креветок у фритюрі. Цей спосіб дозволяє отримати хрумку і золотисту скоринку, зберігаючи ніжність м'якоті.
Спосіб смаження | Переваги |
---|---|
На грилі | Інтенсивний аромат, креветки залишаються соковитими |
У фритюрі | Креветки отримують хрустку скоринку |
У сковороді | Швидкість приготування, збереження ніжності м'яса |
На чому смажити креветки?
Креветки смажаться лише на добре розпеченій сковороді. Розжарюємо посудину, наливаємо масло (не перегріваючи його) і тільки потім викладаємо морепродукт. Якщо олію перегріти, креветки сильно підгорять! до морепродукту: білий чи чорний перець, імбир, часник, кріп чи насіння кропу, мускатний горіх, естрагон.
Як правильно смажити варене морозиво?
Якщо ви використовуєте варено-морожені великі креветки, спочатку варто їх розморозити, а потім швидко обсмажити в олії. Свіжі креветки потрібно смажити доти, доки вони не стануть рожевими. Щоб креветки вийшли смачними, не забудьте прибрати часник зі сковороди, інакше він може пригоріти.
Як правильно їсти смажені креветки?
Якщо вони смажені, то подаються без голови. Хвостова частина має неочищений кінчик – саме за нього слід брати креветку, щоб вмочити її в заздалегідь підготовлений соус. Після надкушування неочищений хвостик просто відкладається убік.