Актуальні поради Українцям Як правильно додавати клейковину в муку?

Як правильно додавати клейковину в муку?

Встановлено, що поліпшення хлібопекарських властивостей борошна відбувається в основному при сухих дозах. клейковини від 1 до 4% від маси борошна, але найбільш суттєве підвищення всіх показників якості хліба відзначається при сухих дозах клейковини 2-3% від маси борошна.

Фізичний спосіб розвитку клейковини – це вимішування тіста, тобто багаторазове розтягування та складання шматка тіста на себе. Кожне таке складання тіста удвічі називається оборотом тіста.

Клейковину можна, можливо додавати в тісто для домашньої локшини або пельменів із розрахунку 1 ст. л. на 500 г борошна. Це підвищить еластичність та міцність тіста, зменшить ймовірність його розварювання

Related Post

Як швидко проходить перегар від пива?Як швидко проходить перегар від пива?

— Запах перегару зберігається до двох діб після вживання спиртних напоїв, особливо різкий запах з'являється після пива Після вживання спиртного запах виділяється не тільки з ротової порожнини, але й потовими

Як хворіють на СМА?Як хворіють на СМА?

У 95 % випадків причиною СМА стає делеція (випадання) ділянки генетичного коду. Хвороба Вердніга-Гофманна (СМА 1), вік дебюту захворювання від 0 до 6 місяців, максимальна (рухова) функція у таких дітей:

Як виміряти ємність конденсатора звичайним мультиметром?Як виміряти ємність конденсатора звичайним мультиметром?

Щоб дізнатися ємність необхідно мати мультиметр із функцією вимірювання параметра «Сх». Визначити ємність за допомогою такого мультиметра просто: встановити його в режим «Сх» і вказати мінімальну межу вимірювання, який повинен