Обсмажуємо креветки з головою на рослинній олії з кожної сторони по 1 хвилині. Додаємо до них рублений часник, петрушку, чебрець та кріп. Смажимо ще 1 хвилину.
Скільки смажити креветки В залежності від розміру це може зайняти від 1 до 5 хвилин. Якщо ви смажите креветки в панцирі смажте до почервоніння та знімайте з вогню. Смажити креветки довше не варто, бо вони стануть гумовими.
Попередньо у велику кількість окропу потрібно додати сіль, улюблені спеції за смаком і зелень, наприклад, сухий кріп. Потім помістити в окріп креветки і варити 3 хвилини. Готові креветки потрібно витягти з води шумівкою, дати стекти рідини, очистити від панцира і подавати.
1) У глибокій пательні на маленькому вогні розігріти оливкову олію та часник. 2) Додати креветки. Смажити помішуючи, доки вони змінять колір. 3) Додати херес та сіль до смаку й довести до кипіння.
Також у продажу зустрічаються очищені креветки, повністю готові до вживання. Їх використовують переважно у салати. Такі морепродукти не потрібно додатково проварювати: достатньо просто розморозити й обдати гарячою водою.
Закип'ятити воду, додати сіль і спеції за смаком. Опустити креветки в воду і варити від 1 до 5 хвилин, в залежності від їх розміру. При подачі окропити креветки соком лимона або лайма. Подавати в ідеалі на шматочках льоду.
креветки — 500 г; лавровий лист — 2–3 листочки; чорний перець; зубчик часнику; половинка лимона; оливкова олія — 1 ст. л. Час …