Курячий бульйон містить і вітаміни А і С, фосфор і антиоксиданти, які покращують імунну функцію. "Продукт насичений магнієм, що допомагає зміцнити кістки, також містить колаген, який має протизапальні властивості", – йдеться в повідомленні.
Кількість калорій у м'ясі домашньої птиці
Продукт | Кількість | Енергетична цінність (ккал) |
---|---|---|
Курка | 100 г | 202 |
Курка відварена в овочах | 100 г | 99 |
Курка смажена | 100 г | 204 |
Курка, грудинка | 100 г | 99 |
Щоб отримати запашний бульйон, солять після того, як вода закипить, а господиня зніме зайву піну. Якщо потрібне смачне м'ясо, то підсолюють суп за пів години до готовності.
На енергетичну цінність супів впливає бульйон (овочевий, рибний чи м'ясний), складники і додаткові жири. Так, наприклад, бульйон, зварений на курячому філе містить всього 12-15 ккал/100 мл (суто рідина), на птиці без шкірки 36 ккал, а на стегенці чи ніжці зі шкіркою – близько 50-60 ккал.
Називаючи мінуси цієї страви, варто згадати, що при схильності до подагри та сечокам'яної хвороби вона протипоказана. Курячий бульйон посилює накопичення солей сечової кислоти, кристалів уратів. Крім того, може виникати індивідуальна непереносимість страви.
Курячий бульйон виходить в результаті варіння курячого м’яса у воді. Але навіть таке невинне страва може виходити досить жирним, і трохи нашкодити фігурі. Про це частіше за все дбають люди, які стежать за своєю вагою, і чітко …