Підійдуть для панування кукурудзяні та вівсяні пластівці, які можна подрібнити, прокативши ними качалку. Можна також перемолоти в кавомолці вівсянку. Новий смак звичайним котлетам або тефтелям надасть панування з товчених крекерів чи чіпсів.
– Замість панірувальних сухарів можна використовувати будь-яке борошно грубого помелу – пшеничне, гречане, кукурудзяне, житнє. Дрібне борошно не підходить; – Підійдуть вівсяні або кукурудзяні пластівці, які слід подрібнити у кавомолці.
Виліплену котлету треба обов'язково обвалювати у розбовтаному яйці – льєзоні (або, що ще краще для збереження соків, спершу трохи в борошні, а потім у яйці) – при жарінні яйце створить непроникну оболонку і збереже всі соки всередині котлети (за бажанням, після обвалки в яйці можна запанувати котлети у мелених сухарях);