Кислота Виправити пересолену їжу можна, додавши трохи кислоти, лимонний сік, винний оцет або інші кислі продукти. Зрозуміло, сіль нікуди не подінеться, але кислота допоможе замаскувати її, додавши у вашу страву ще один вимір смаку.
Рис – відмінний абсорбент і швидко відтягне зайву сіль на себе. Деякі господині використовують для виправлення смаку цукор-рафінад. Шматок цукру кладуть у столову ложку і занурюють у суп. Цукор, що розтанув, змінюють на новий – і так повторюють кілька разів, поки рівень солі у супі не стане прийнятним.
Що робити якщо пересолила смажене або варене м'ясо Пересол м'яса виправити порівняно нескладно. Це робиться додаванням прісного масляного або борошняного соусу, який швидко вбере. сіль у собі. Хороший спосіб це додати сметану до смаженого м'яса. Вийде смачна солена підливка з м'ясним соком.