Яблучний оцет нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє прискоренню обміну речовин, а також послаблює відчуття голоду. А найголовніша функція, яку має цей продукт, – розщеплення жирів. Радимо пити його після їди по одній-дві чайні ложки й обіцяємо: ви побачите результат.
Категорично забороняється вживати продукт натщесерце, інакше можна пошкодити слизову оболонку шлунка. Яблучний оцет вирізняється вираженим сечогінним ефектом, тобто посилює навантаження на нирки. Він протипоказаний людям із захворюваннями цього парного органу.
Яблучний оцет або лимонний сік є сенс вживати для того, щоб підняти рівень кислотності в шлунку. Це, своєю чергою, сприяє прискореному розщепленню їжі. Крім того, оцет прискорює травні процеси та знижує апетит.