– Для здорових людей обмежень за “об’ємами” зелені немає, але мало хто може з’їсти 700-800 грамів, адже навіть порція 40-50 грамів уже досить об’ємна. У будь-якому разі вживати потрібно в помірній кількості, 100-150 грамів на день цілком допустимо.
Вживання погано оброблених або необроблених листових овочів і зелені може призвести до таких захворювань, як сальмонельоз, ієрсиніоз, дизентерія та інших харчових токсикоінфекцій, а також до ураження організму гельмінтами та найпростішими.
Налийте в миску прохолодної води з крана і помістіть у неї зелень. Потім, злегка прополоскавши, виймайте зелень із води і сортуйте на невеликі пучки. Так легше буде ретельно промити її під струменем води. Якщо у вас є час і вдосталь терпіння, створіть розчин солоної води і замочіть у ньому зелень на 15 хвилин.