Реклама: Далі йде темний шоколад: у ньому близько 40% какао-продуктів, він містить додаткові інгредієнти (родзинки, цукати, горішки та ін.), що окремо впливають на його користь. За ним – молочний, зазвичай найкалорійніший, тут значно менша кількість протертого какао, а також додано молоко чи вершки.
Завдяки вмісту антиоксидантів чорний шоколад попереджає атеросклероз, унормовує підвищений рівень ліпідів та артеріального тиску. Вчені довели, що вживання чорного шоколаду зменшує утворення бляшок у крові. А тому знижує ризики ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
У гіркому шоколаді більшості виробників міститься доволі високий вміст цукру: від 15 до 30 г на 100 г продукту. Найменше цукру міститься в шоколад із вмістом какао-бобів 90% і вище (саме такий краще обирати при схудненні, особливо якщо він смакує). Підвищує рівень цукру в крові.
Вважається, що рекомендована денна норма вживання чорного шоколаду – 20-30 г. Темний шоколад з вищим відсотком сухих речовин какао зазвичай містить менше цукру, але більше жиру. Більше какао також означає більше флаванолів, тому найкраще вибирати чорний шоколад, який містить не менше 70% какао-порошку або більше.
Жінка обрала шоколад трьох видів – молочний, чорний і веганський та порівняла їх калорійність. За результатами, найменше калорій зберігалося саме у молочному шоколаді.
Як відомо, калорійність шоколаду горького чимала, як і у будь-якої іншої солодощі. Це пояснюється наявністю висококалорійних інгредієнтів у його складі: цукру, какао-масла і какао. Калорійність гіркого шоколаду може бути в межах 530-540 ккал, що є високим показником, але саме …