Кисло-солодкі сорти яблук відмінно підходять для приготування соку. Такі сорти, як «Ліза», «Чемпіон», «Лігольд», «Ред Чіф», «Гала» мають насичений кисло-солодкий смак і яскраво виражений освіжаючий аромат. Найчастіше їх замовляють для фреш-барів, ресторанів.27 серп. 2020 р.
Тим не менш селекціонери відзначають, що це хоч і смачні, але далеко не найкорисніші яблука. Досі у нас найбільш корисними вважаються сорти Антонівка і Ренет Симиренко, інформує Ukr. Media. Антонівка і Ренет Симеренко містять масу корисних вітамінів і мінералів, які зберігаються практично протягом всієї зими.
Виведено близько 7500 сортів яблуні культурної.
сорт яблук "Мутсу"-гігант серед зелених.
осінні – збирають з середини серпня і до початку вересня, зберігаються до 4 місяців, також можуть йти на переробку; зимові – зберігаються найдовше, при правильному зборі їх можна зберігати до весни; збирають з середини вересня і до початку жовтня, набирають свій смак в процесі дозрівання і при зберіганні.
1. Голден – це сорт яблук з гладкою золотистою шкіркою та соковитою солодкою м'якоттю.
Німецький сорт Ріхард – один з найбільш популярних на території України, так як має дуже великі плоди, які відрізняються неймовірною солодкістю. Зовнішні дані яблук не поступаються смаковим якостям, так як насичений рожевий відтінок рясно покриває весь плід. М’якоть досить щільна і …