Доцільно регулярно споживати квасолю, гранат, курагу, сою, яблука, персики, кавуни, суниці та гарбуз, а також пити сік із буряків чи моркви, бажано не більше ніж півсклянки на день. Щоб збільшити засвоєння заліза з цих продуктів, слід одночасно вживати й вітамін С.
Найбільше елемента міститься в топінамбурі – близько 4 мг. У яблуках і грушах його 2,6, у маракуї – 1,6, а у фініках – 1 мг. Овочі та фрукти багаті на вітаміни B12 і C, що покращують всмоктування заліза.
Продукти з високим вмістом заліза
- Молюски
- Субпродукти
- Червоне м’ясо
- Шпинат
- Бобові
- Гарбузове насіння
- Кіноа
- Броколі