Розрізаний авокадо можна зберігати всього 3 дні. А якщо його заморозити, то термін зберігання може подовжитися до 2-ох місяців. Порада: якщо ви хочете зберегти фрукт, що залишився, в холодильнику, краще не витягувати з нього кісточку, обробити лимонним соком, щоб Авокадо не почорнів і обмотати целофаном.
Річ у тім, що під час дозрівання фрукти виділяють газ етилен, який, затримуючись у пакеті, призводить до прискореного дозрівання плодів, а з яблук і бананів цей газ виділяється активніше. Зберігати такий пакет із фруктами потрібно в темному місці за кімнатної температури, і вже за 2 дні можна насолоджуватися ніжним авокадо.
Видаліть живець і подивіться на слід під ним. У стиглого авокадо це місце буде жовтуватим або світло-коричневим. У недозрілого плоду – світло-зеленим, а у перестиглого – темним. Якщо під живцем є цвіль – авокадо зіпсувалося, тож брати його точно не варто.
Процес їх дозрівання можна трохи прискорити в домашніх умовах, якщо покласти в паперовий пакет і прибрати в темне місце з кімнатною температурою. Під прямими сонячними променями авокадо твердне, темніє і втрачає свої корисні властивості. У холодильнику, до речі, воно теж зберігається не довго – лише близько п’яти днів.