Зазвичай сири типу Бринза бувають дуже солоними і такий сир шкідливий у великій кількості – сіль може затримувати рідину в організмі, що призводить до набряку. Тому перед їжею його краще вимочити у воді чи молоці – сир залишиться смачним, але зайва сіль піде.
Найчастіше використовують такі варіанти:
- м'які сири 4 години у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці. Камамбер, Бринза, Лімбургер та ін.
- напівтверді сири 6 годин у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці. Гауда, Маасдам, Качотта та ін.
- тверді сири 8-10 годин у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці.
Щоб швидко відновити продукт і зробити ніжним і молочним, достатньо на 1:00 завантажити його в ємність з молоком, після чого можна використовувати за призначенням. Однак не всі сири розм'якають, просто полежавши у молоці. Якщо цього не сталося, молоко треба підігріти, потім знову покласти сир.