Чим можна замінити желатин:Ксантан – виготовляються з глюкози у промислових умовах, з використанням певної групи мікроорганізмів. Ксантан застосовується лише у випадку, якщо продукт не піддаватиметься впливу низьких температур. Його використовують як у кондитерській справі, так і при виготовленні косметики.15 черв. 2023 р.
Чим замінити желатин:
- Агар-агар. Це найвідоміший та найпоширеніший рослинний замінник желатину, виготовлений з червоних водоростей. …
- Пектин. Цей рослинний білок отримують з фруктових шкірок, особливо з яблук та цитрусових. …
- Карагенан. Цей рослинний полісахарид отримують з червоних морських водоростей.
Ситуацію можна виправити, якщо знати простий кулінарний лайфхак. Щоб врятувати готове, але рідке желе, його потрібно підігріти та додати більше желатину. Поставте желатинову масу на повільний вогонь та доведіть до теплого стану. Потім додайте сухий желатин, постійно помішуючи, щоб він розчинився повністю.
Для того, щоб холодець добре застиг, в нього обов'язково потрібно додавати свинячі копитця. Моркву перед додаванням в холодець потрібно порізати та трохи обсмажити на сковороді без масла – тоді холодець буде більш прозорий. Для прозорості бульйону на холодець є один секретний інгредієнт.
М'ясо домашнього півня для холодцю підходить найкраще, адже з нього виходить наваристий бульйон, який чудово застигає навіть без додавання желатину. При чому варити такий холодець слід не менше 4 годин.
Процедура досить проста та швидка: Висипте потрібну кількість желатину в тарілку або чашку, залийте невеликою кількістю води та відкладіть на 5-10 хвилин. За цей час він стане м'яким. Тепер влийте в тарілку необхідну кількість окропу та заважайте до повного розчинення речовини.
Порошок та листи желатину можна використовувати як взаємозамінні, просто враховуючи їх вагу. Наприклад, якщо рецепт вимагає 3 листів желатину по 1,7 г, використовуйте 3×1,7 г = 5,1 г порошку.