пиріг
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | пиріг | пироги |
Родовий | пирога | пирогів |
Давальний | пирогові, пирогу | пирогам |
Знахідний | пиріг | пироги |
Пирі́г — печений виріб із пшеничного тіста, який може мати різні начинки.
Варе́ники (від дієслова варити), у діалектах також пироги — українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з картоплі, м'яса, грибів, овочів, фруктів, ягід та сиру.
1. Наводити порядок де-небудь, прибирати, прикрашати щось. Дівчата прибирали подвір'я.., чепурили призьбу, мили вікна (Шиян, Баланда, 1957, 82); Орися більше поралася в хаті: примазувала, чепурила, чистила, полоскала (Тют., Вир, 1964, 263).
Скільки пекти пиріг в духовці з листкового тіста:
- великі вироби (08,-1кг) з листкового дріжджового тіста випікають 20-25 хвилин при температурі 230-250 °C;
- великі вироби (до 1,2 кг) з листкового бездріжджового тіста випікають від півгодини до години при температурі 230-230 °C.
#пиріг Яворівський пиріг готується із найпростіших інгредієнтів. Навіть не віриться, що це може бути так смачно! Саме тому він завоював серця багатьох українських господинь. Це простий буджетний рецепт, а …