Сир викладається на лист, попередньо варто постелити на нього серветки. Приготування йде у духовці, розігрітій до 120 градусів. Потрібно спостерігати за процесом, щоб сир не оплавився та не пригорів. Порада: сушити тільки верхнім нагріванням, щоб продукт не прилипав до листа.Apr 18, 2020
Для того щоб приготувати сушений сирНасамперед слід закип'ятити солодке молоко і додати кисле молоко. Сир стає твердим, зліпленим. Сири сушили на підвіконні або на вулиці на сонці на поличці, або у підвішеному вигляді в кошику. Засушений сир обтирали, зішкрібували і знову підсушували.
ЗБЕРІГАННЯ ТВЕРДИХ СИРІВ
- Зберігайте сир на нижній полиці холодильника;
- Загортайте пергамент або фольгу, також, відмінно підійде харчовий контейнер. …
- Покладіть у контейнер шматочок цукру — він забере він зайву вологу;
- Чим більше шматок сирутим довше він зберігається;
Три роки Три роки – це максимальний термін витримки сиру. Є звичайно, сири, які витримуються довше, наприклад, голландська п'ятирічна Гауда – шалено смачна, а ось усім відомий Парміджано Реджано після 3-х років починає втрачати смак, і 4х річний сир вже не такий смачний.