Температура: 46-50 °C. ✔ Ступінь прожарювання Medium – найпопулярніша і часто замовлена прожарювання. Температура 52-57 °C. ✔ Medium well відповідає повністю просмажений стейк, має світло-рожевий колір і прозорий сік..
Нижче наведено приблизну температуру та опис кожного виду прожарювання.
- Raw: Внутрішня температура 46-49 ° C. …
- Rare: Внутрішня температура 52-55 ° С. …
- Medium rare: Внутрішня температура 55-60°С.
- Medium: Внутрішня температура 60-65°С.
- Well done: Внутрішня температура 71 ° С і вище.
Щоб визначити готовність навпомацки, розправте і розслабте ліву долоню, а вказівним пальцем правою натисніть на частину між основою долоні і великим пальцем – м'якість цієї ділянки руки відповідає прожарювання rare. Medium Rare – сіро-коричневе м'ясо зовні та червоне, але тепле всередині.
Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка. стейк з вогню та даємо йому відпочити протягом 5 хвилин.