Свіжі неочищені горіхи можна запекти в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити і просто так, як їдять насіння або кукурудзу. Каштани запікають, обсмажують, варять, ними також фарширують птицю: в Америці – на День подяки, у Європі – на Різдво.25 Feb 2019
Сирим цей продукт вживати не варто, краще помити, просушити, потім обсмажити або відварити, запекти в духовці. Можна, можливо приготувати як солодкий десерт, так і гарнір до будь-якої страви. У готових каштанах великий вміст білка, корисних кислот та антиоксидантів.
Каштани використовують як десерт, закуску, гарнір або складову частину супів та підлив. Приготувати смажені каштани можна на сковорідці, в духовці або на відкритому вогні у спеціальній жаровні.
У нашій країні їстівні каштанові горіхи можна знайти тільки на півдні, а в інших місцях росте кінський каштан, непридатний для харчування. Більш того, плоди кінського каштана отруйні, тому ними можна, можливо тільки милуватися. Їстівні каштани продають у супермаркетах — їх привозять із Краснодара, Кавказу, Абхазії та інших місць.