3 години Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби. Водний грибний настій, у якому замочувалися грибикраще не зливати, а відварювати гриби просто у ньому.
Які гриби потрібно вимочувати Білі грузді – до 1 доби. Хвилинки – до 1,5 діб. Чорні грузді, білянки, валуї, підрішники, гладиші, скрипиці – від 2 до 5 діб.
Свіжі гриби, придатні для будь-яких кулінарних вишукувань, замочувати не тільки не потрібно, а й категорично забороняється! Причина цього в тому, що вони мають здатність легко вбирати рідини і будуть поливатися протягом короткого часу.