Ножі із зубчастою кромкою застосовуються для різання продуктів м’яких усередині, але з жорсткою скоринкою, наприклад, хліба. При використанні ножа із зубчастою кромкою спочатку розпилюють скоринку, а решту ріжуть так само, як звичайним ножем, у цьому разі хліб не деформується.
Зубчастим ножем (Tooth Blade) називається ніж, призначений для розрізання різних рулонних або плівкових матеріалів. Відмінною особливістю будь-якого зубчастого ножа є наявність спеціально заточених зубів на ріжучій частині ножа, які дають змогу розрізати матеріали з докладанням найменших зусиль різання.
Серрейтори – це ножі з щербинками або зубами на ріжучій кромці, такі ножі – пилки. Функція серрейтора – робота з продуктами, що мають тверду оболонку і м’якшу серцевину. Тому до серрейторів не належать м’ясницькі пили або ножі для різання заморожених продуктів.
Рівна ріжуча кромка цього ножа середнього розміру дає змогу нарізати порційне м’ясо (стейк, медальйони) на зручні шматочки легко й акуратно.