Ефіопія – батьківщина кави. Ця країна займає чільне місце серед постачальників кави на світовому ринку, і гурмани високо цінують сорти, які вирощують в Ефіопії.
Батьківщиною кави прийнято називати Ефіопію. Відомі кілька ефіопських легенд про походження кави.
Винайдення кави Існує багато легенд і версій відкриття людьми кави як напою, але майже всі вони називають батьківщиною кави Ефіопію. Тонізуючі властивості плодів кавового дерева були відомими з VI сторіччя — першими на них звернули увагу племена галла (оромо).
Кавові зерна – це кісточки червоних або жовтих кавових ягід, які ростуть на вічнозелених деревах у районі екватора і у тропіках. Основні регіони вирощування – Латинська Америка, Африка та Азія, тому залежно від сезону кава надходить на біржу з Південної півкулі (у квітні – серпні) або Північної (у вересні – березні).
Бразилія. Вона є лідером з вирощування та продажу напою. Він міцний і досить гіркий, привертає увагу вираженим присмаком. Дуже цікавими є сорти Santos і Bahia, які мають насичений смак і горіховий аромат.
Оскільки вважається, що кава з'явилася в Ефіопії, також вважається, що вона потрапила на північ через Червоне море до Ємену в XV столітті. Потім її почали вирощувати в єменському районі Аравії, а до XVI століття вона стала відомою у Персії, Єгипті, Сирії та Туреччині.