Її рекомендують вживати при порушеннях роботи ШКТ, нервової системи, менструального циклу у жінок та для відновлення чоловічої сили. Серед продуктів бджільництва перга вважається найменш алергенним смаколиком, тому протипоказань до її прийому майже немає.
Перга́ — квітковий пилок рослин, який збирають медоносні бджоли, змочують нектаром, складають у комірки стільників, утрамбовують і заливають медом.
Сама краща перга виходить з пилку, який бджоли збирали з дикорослих рослин. Пергу в гранулах і пергову пасту потрібно зберігати в скляному посуді в сухому темному прохолодному місці, позбавленому сторонніх запахів. Термін зберігання перги в таких умовах – не більше 1 року.
У порівнянні зі звичайною пилком перга набагато цінніше і більш насичена вітамінами. Хоч пилок під час збору має безліч цих корисних речовин, але потім, при висиханні, частково втрачаються ці багато названі корисні речовини. У перзі все це зберігається завдяки консервирующим властивостям меду.
Завдяки унікальному хімічному складу перга корисна не тільки для бджіл, але і для людини. Вона підвищує імунітет, покращує адаптогенні можливості організму, сприяє зменшенню втоми, відіграє важливу роль в дієтичному харчуванні.
Состав пчелиного хлеба гораздо больше меняется от вида растений, с которого собрали пчёлы пыльцу, чем даже мёд. В 100 г сухой перги содержится 238 ккал. Пищевая ценность перги следующая: 1. белки — 21 г; 2. жиры — 1,58 …