Хінкалі неодмінно їдять “руками”, їх не розрізають столовими приборами, щоб бульйон, який знаходиться всередині, не витікав на тарілку. Виріб потрібно взяти за “хвостик\ніжку”, перевернути мішечок догори, надкусити і насамперед випити з нього бульйон.
Наших мам і бабусь вистачає удар, коли їхні діти й онуки з’їдають хвостики від хінкалі, їм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостик, де сходяться всі складки.
Що категорично не можна робити під час поїдання хінкалі Категорично не можна їсти цю страву виделкою з ножем. Навіть у ресторані хінкалі за етикетом їдять тільки руками, беручи за хвостик і всмоктуючи в себе смачний бульйон, намагаючись не розплескати жодної крапельки.
Потім хінкалі слід взяти за хвостик, надкусити тісто, випити бульйон і з’їсти – за винятком хвостика, який відіграє лише допоміжну роль. Хінкалі потрібно не тільки вміти готувати, а й їсти відповідно до грузинських традицій, вважає Мамія.