Спочатку свиню розрубують ударом сокири, ошпарюють окропом і видаляють кишечник. Зараз свиней б’ють електричним струмом. Коли вона втратить свідомість, її починають різати. У багатьох країнах до свинини подають вино.
На сучасних бійнях використовують удосконалені технології забою – приглушення вуглекислим газом (СО2) та електрошоком. Після приміщення в герметичну камеру подають вуглекислий газ (СО2), під час вдихання якого тварини засинають. Весь процес займає близько 2-3 хвилин.
Способи оглушення У домашніх умовах для оглушення свині використовують дерев’яну кувалду, якою б’ють свиню в лобову частину. Недоліком цього способу є витрата часу і сил, оскільки оглушити свиню з першого удару може не вийти.
На відгодівлю ставлять тварин вагою від 60 кг у віці 124-170 днів. Сучасна відгодівля на свинофермі триває 2 місяці. З раціону повністю виключають продукти, які негативно впливають на смакові якості свинини, сала.