Відповідно до класичного кулінарного етику розрізняють чотири основних ступені просмажування (Blue, Rare, Medium, Welldone) та два допоміжних (Medium rare, Medium well).
Rare (з кров'ю) – обсмажування триває не більше 1 хвилини з кожного боку, всередині сире м'ясо. 3. Medium Rare (слабка прожарка) – один з найбільш популярних ступенів прожарки.
Згідно з американською системою класифікації, існує 7 ступенів просмажування м'яса. Різниця між ними визначається температурою в самому центрі стейка: Blue, або extra-rare.
Отже, покладіть стейк на добре розігріту сковороду на 3 хвилини з одного і стільки ж з іншого боку. Для того, щоб м'ясо добре приготувалося і всередині, – поставте його в попередньо розігріту до 180 градусів духовку ще на 3 хвилини. Потім викладіть стейк на обробну дошку і дайте йому «відпочити» кілька хвилин.
Сьогодні пропонуємо приготувати стейк на кістці – Тібоун (T-bone). Рецепт легкий, і передбачає мінімум інгредієнтів, але смак готового блюда перевершить ваші очікування. Апетитна карамельна скоринка і ніжне м'ясо всередині – все це T-bone. Назва стейка обумовленf Т-подібною формою кістки з м'ясом на кожній стороні.
Як приготувати стейк з індички? Немає нічого простішого! Підберіть зріз, білого м ‘яса грудок середньої товщини і посоліть його перед приготуванням. На відміну від класичної страви з яловичини, тут допустимі маринади, особливо солодкуваті і на основі сої. Інгредієнти: 1. філе індички – 4 …