Найправдоподібнішою вважається бельгійська версія. Жителі однієї бельгійської долини займалися рибальством. Їхньою улюбленою стравою була риба, порізана на довгі шматочки і обсмажена у великій кількості олії. Але в зимовий період, коли рибний промисел сходив нанівець, бельгійці так само підсмажували картопля.
Бельгія Це країна, де з'явилася найвідоміша на весь світ картопля фрі (хоча французи заперечують цей факт) – бельгійці називають цю страву "фрити" (belgian frites). На доказ свого кохання бельгійці відкрили музей фритів у Брюгзі, а 17 лютого оголосили Національним днем цієї страви.
Звичай обсмажувати скибочки овочів у киплячому жирі прийшов із Франції. Овочі, в тому числі і картопля, там обсмажували у фритюрі, ось від нього і сталося їх назва «фрі». Фрітюр (friture) перекладається з французької як «смаження, топлена олія або жир».