Готова до перегонки брага має гіркий смак. Якщо відчувається насолода, то дріжджі ще не переробили весь цукор на спирт і треба почекати. Це найефективніший метод перевірки, що дозволяє контролювати не лише готовність, а й якість браги.Apr 25, 2014
У готовій бразі повинен бути цукор, тому за смаком вона буде гіркуватою. Це ще один об'єктивний критерій визначення готовності. Якщо суміш має солодкий чи кислуватий смак, то цукор до кінця ще не добродив. Якщо Брага продовжує булькати, то просто зачекайте ще від одного до кількох днів.
Погані дріжджі та зараження сусла. За відсутності стерильності та доступу повітря сусло може заразитися патогенними мікроорганізмами, які викликають оцтове скисання, появу плісняви та молочне бродіння. Після цього Брага гірчить чи стає кислою.
Як визначити, скисла брага чи ні?
- Брага пахне оцтом – запах дуже різкий, буквально б'є в ніс
- Дуже різкий кислий смак – зводить вилиці
- Швидко і раптово припинилося бродіння