Актуальні поради Українцям Як раніше називався ресторан?

Як раніше називався ресторан?

Ресторани – або ресторани, Як їх спочатку називали, – стали відкриватися на початку XIX століття. Вони вважалися закладами найвищого класу. Перші роки ресторани працювали виключно при готелях, але пізніше набули самостійності.

Альтернативою «непманівським» ресторанам та шинкам були установи Нарпіта. Вони не були задавлені податками та навпаки отримували пільги. У державному секторі уникали вживати слово «ресторан». Натомість їх називали «зразковими їдальнями МОСПО».

Що ж до загалом закладів громадського харчування, то, звичайно ж, це були заїжджі двори зі своїми трактирами, харчевнями. У XVIII столітті заїжджі двори в Петербурзі стали називати на «аглицький манер» аустеріями, але ця назва була швидко витіснена словом «трактир».

Таверна (італ. Taverna від лат. Taberna — літер. хатина) — історично міський або придорожній заїжджий двір, що зазвичай складається з харчевні на першому, і кімнат для знімання на другому поверсі.

Related Post

Як прискорити процес солоду?Як прискорити процес солоду?

Для прискорення процесу набухання можна підвищити температуру води до 12 або 21°C. Найбільш сприятлива температура для замочування – 12°C. Важливо не допустити перемочування збіжжя, оскільки перенасичене водою зерно може почати

Навіщо застосовується Ксефокам?Навіщо застосовується Ксефокам?

Короткочасне лікування легкого або помірного гострого больового синдрому. Симптоматична терапія болю та запалення на тлі остеоартриту. Симптоматична терапія болю та запалення на тлі ревматоїдного артриту. Короткочасне лікування больового синдрому різного

Як виростити велику голівку часнику?Як виростити велику голівку часнику?

Для вирощування великого часнику допоможе внесення двокомпонентного підживлення: Гумат калію. Добриво має у своєму складі гумінову та фульвову кислоти, які активізують роботу мікроорганізмів у ґрунті. Вони почнуть активно переробляти елементи,